top of page
Etsi
  • Writer's pictureElina Bergmann

Pennun ostaminen

Päivitetty: 10. huhtik. 2023

Kuinka pennun ostaminen etenee? Miten varaan pennun? Näitä kysymyksiä esitetään lähes päivittäin, joten avaan "prosessia" näin yleisellä tasolla.



1. Pentua ei ole mahdollista varata edes alustavasti ennen pentujen syntymää ja minulla ei ole käytössä varauslistoja. Pentujen väreistä, määrästä ja sukupuolijakaumasta tai luonteesta ei voi sanoa juuri mitään ennen kuin pääsen kunnolla tutustumaan pikkuisiin. 2. Tiedotan pentujen syntymästä Heillandi Bengals Instagramissa. 3. Pentuja voi tulla katsomaan ensimmäisen kerran heidän ollessa 4-7 viikon ikäisiä. Tapaamisen jälkeen mietimme onko kyseinen pentu sopiva mahdolliselle ostajalle. Mikäli näin on, maksaa ostaja pennusta varausmaksun muutaman päivän kuluessa tapaamisesta. Varausmaksu on 500 € ja se hyvitetään kauppahinnasta. Varausmaksu palautetaan, mikäli kauppa peruuntuu. 4. Pentua voi hyvin tulla tapaamaan uudestaan ennen luovutusta ja lähetän kuvia ja kuulumisia varauksen tehneille pentujen kasvaessa. 5. Pentu on valmis muuttamaan uuteen kotiin 12-16 viikon ikäisenä, mutta pennusta, emosta, rokotusohjelmasta ja leikkaus/ sterilisaatioajankohdasta riippuen luovutus voi tapahtua myöhemminkin. Tästä sovitaan ostajan kanssa erikseen lähempänä luovutusaikaa. 6. Pennun myyntihinta maksetaan joko ennen luovutusta pankkitililleni, mobilepaylla tai vaihtoehtoisesti käteisellä pentua noudettaessa. Osamaksusopimuksen tekeminen saattaa joissain tapauksissa olla mahdollista.


Sijoituskissa?

Toisinaan etsin erityisen lupaavalle pennulle kokenutta sijoituskotia. Sijoituskoti on mielellään kiinnostunut näyttelyistä, sijaitsee max 200km Helsingistä ja perheellä on kokemusta ainakin yhdestä pentueesta.


Sijoituskotina toimiminen vaatii yllättävän paljon hermoja, aikaa ja vaivaa.




639 katselukertaa0 kommenttia

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki
Post: Blog2_Post
bottom of page