top of page
Etsi
  • Writer's pictureElina Bergmann

Kun pentu tulee taloon...

Päivitetty: 10. huhtik. 2023

Uuden perheenjäsenen saapumiseen on tärkeää (ja ihanaa!) valmistautua huolella etukäteen, jotta pennun ensimmäiset päivät uudessa kodissa sujuvat mahdollisimman mukavasti.


Jos taloudessa on jo ennestään kissa, ei yleensä tarvita muuta kuin mahdollisesti uusi, tukeva ruokakippo ja piipahdus Mustin ja Mirrin pakastimilla (meidän kisujen lemppari on Maukas possu-kana-silakka).
Uusi kissanomistaja tarvitsee sujuvaan alkuun

  • kuljetuslaatikon (sellainen melkoisen ruma, tukeva, muovinen laatikko kaikessa hirveydessään on pitkäikäisin ja turvallisin ratkaisu)

  • vessalaatikon (mahdollisimman suuri top-entry - WC on kannattava valinta)

  • kissanhiekkaa (mikä tahansa paakkuuntuva Compact Care-merkkinen, meillä on käytössä Multicat Baby Powder)

  • hiekkalapion (iso, teräslapio on paras, mutta myös suuri, oikein paksusta muovista tehty on hyvä)

  • vesi- ja ruokakulhon (mahdollisimman suuret ja raskaat, keraamiset kulhot)

  • Maukas Kissa-sarjan raakaruokaa Mustin ja Mirrin pakastealtaasta (mikä tahansa ”lajike” käy hyvin)

Raapimapuu-asiaa kysellään usein ja suosittelen mielelläni Ananimalabin seinille asennettavia kiipeilykalusteita. Pienelle pennulle käy kuitenkin alkuun hyvin jokin vaatimattomampi raapimatolppa.


Olen pyrkinyt jalostusvalinnoissani mahdollisimman reippaisiin ja rohkeisiin pentuihin. Yleensä pennut ottavat uuden kodin haltuun välittömästi kuljetuskopasta vapautuessaan - poikkeuksena, jos talossa asuu kovin riehakas koirakaveri tai kissoihin tottumattomia lapsia. Tällöin uusi bengaliperheenjäsen saattaa tarkkailla tilannetta alkuun turvallisen etäisyyden päästä. "Humble brag"ina Heillandi-pennut on kyllä erinomaisesti sosiaalistettu kotonamme koiran, kolmen lapsen ja erilaisten kissakavereiden keskellä, joten he eivät ihan pienestä järkyty!
543 katselukertaa0 kommenttia

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki

Comments


Post: Blog2_Post
bottom of page